onsdag 2 april 2014

Vågar man säga att nu är allt vackert och fantastisk?

 

Så här års märker man verkligen att det är ett avlångt land vi lever i.
Här i Halland har det varit vår ett bra tag även om temperaturerna ännu inte är helt behagliga men i andra delar av landet ligger snön kvar.
Här har det funnits dagar då jag gått ut med hunden i kortärmat. Vårjackan är på alltid numera även om det finns stunder det är lite kyligt och påskliljorna blommar överallt.

Jag mår väldigt bra!
Jag har knappt vågat skriva det för jag är så rädd att det vänder imorgon och att jag ska framstå som om jag är hur labil som helst.
Fånigt egentligen.
I det riktiga livet... ni vet det utanför bloggen... så njuter jag av min förändrade sinnesstämning varenda stund, så varför skulle jag då inte kunna berätta om det?
Varför skulle det förändras för att jag för det på pränt?

Nånting hände med mej för en å en halv vecka sedan när jag beslutade mej för att sluta dricka alkohol. Inte så att jag for direkt illa av det, mer att det var gnagande tankar på vilken plats alkoholen har i mitt liv å mitt umgänge.
Hur allt handlar om att ta en after work, ses över ett glas vin, parmiddagar med drink, vin och avec, få komma hem å stressa av med en öl, fredag... vem kör till bolaget osv.
Att fatta ett beslut, ett beslut som i magen känns rätt, har varit så... så befriande.
Äntligen lixom.
Det är en energitjuv så väl fysiskt som mentalt som jag sparkat i ändan och beslutet och min nyktra kropp ger mej kraft och livslust.
Nykterheten i kombination med regelbunden löpning (ja, egentligen handlar det om jogging/ lufsning/ släpa sej fram på ren jävla vilja men löpning låter tjusigare) känns så... jag vet inte. Som om jag tar mej själv på allvar?!

Bortsett från att jag mår bra. Här å nu och just idag så känner jag hur jag ser annorlunda på saker å ting. Som en positiv spiral.
Jag har märkt att jag skruvar upp radion och diggar till en bra låt i bilen igen.
Eller hur jag stänger av och njuter av tystnaden.
Jag har oxå märkt hur jag blir glad av människor igen. Alltså inte bara de nära utan människor i allmänhet.
En super-duper förälskad sprallig bemanningssköterska på jobbet, att möta en kollega som jag står nära och som numera arbetar med annat på "huset" och vila lite i hans välbekanta blick, att rapportera till en ung kvinnlig sköterska som är så söt att man blir glad bara av att titta på henne.
En annan tjej från förr som ger mej förtroende och berättar om en svår situation, en livskris.
En så fin tjej. Som jag kände som barn.
Patienterna gär mej glada igen (förvisso emellanåt en smula trött med), jag sitter ner och pratar med dem, pysslar lite extra, klappar på kinden, bäddar om dem när de lagt sej.
Plötsligt känns sånt givande igen.

Jag hade ett tjafs med maken här om dan och hela mitt inre vanliga tuggande monolog "jag-kan-inte-ha-det-så-här-längre-vi -är-för-olika-å-han-är-helt-jävla-ointressserad-av-allt-lat-å-odräglig-vad-fa-ska-jag-ta-mej-till" ältande drog igång.
Men så tog jag en dusch och vips hade jag duschat av mej ilskan.
Han stör väl inte mej i sitt latande. Låt han sitta där då, det GÖR väl inte mej nåt.
Jag kan leva så. Nu i alla fall.
Det är inte hur man har det.
Det är hur man tar det.

Framsteg som jag hoppas skall hålla i sej ett litet tag till innan jag åter blir den där bittra, arga, förgrämda Asta.

Puss/ Asta

3 kommentarer:

  1. Jag tycker det är ett kanonbra beslut!! Jag som inte kan dricka på grund av mina mediciner ser ju bara på fb hur viktigt många tycker vinglaset är och hur alkoholen verkar bli mer o mer legal att dricka på en måndag. När jag var ung o frisk betraktades man ju nästan som alkis om man drack andra dagar än ons, fre, lör. Idag är det vardagsmat i alla fall på bilderna man ser passera förbi. Beundrar dig för din löpning! Jag bor så jag från balkongen ser hur många som lätt smidigt och utan att ens se ansträngda flyta fram springandes. Jag vill med men kan inte pga värk.

    SvaraRadera
  2. <3! underbart1 Håll i känslan...:)

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare