fredag 7 februari 2014

Vad tycker ni mina kära läsare?

Fick en kommentar av min dotter på facebook som löd som följande:
Förresten... varför inte undanbe kommentarer från Sd:are och andra rasister?! Bara ignorera deras kommentarer. För de flockas ju som flugor kring söt saft till dina inlägg om sådant här. Bjud in de som har ngt konstruktivt att komma med. Resten kan hänga på Avpixlat istället.

Ja, vad tycker ni läsare?
Har hon rätt eller fel min dotter?
Får rasisterna för mycket plats på min blogg? För stor uppmärksamhet?
Uppmuntrar man bara patrasket genom att argumentera med dem?
Är debatt i en kommentarsfält inte rätt forum? 


Min Lillebror sa det på ett annat sätt. Typ:
Du kommer aldrig kunna övertyga en enda av dem.
Det är inte så att nån plötsligt kommer säga "Vänta lite! Du har faktiskt rätt! Jag har aldrig tänkt på det så där. Fy vad Avpixlat är rasistiskt. Nu ska jag inte rösta på Sd"


Nej, kanske inte :)
Kanske är det att hoppas på lite för mycket.
Jag har resonerat som så att debatten är viktig att ta, var helst den dyker upp men kanske uppmuntrar jag bara rasisterna istället, ger dem ytterligare lite glöd å inspiration? 


Vad tycker ni?

Puss/ Asta

10 kommentarer:

  1. Nej, visst. Både din dotter och din lillebror har rätt. Men å andra sidan, du är ju en demokrat och därför är det helt rätt att de får kommentera på din blogg. Så länge du vill, vill säga! Hos någon kanske en och annan sanning faktiskt får fäste, och då har du ju räddat den personen till eftervärldens fromma! Att rädda en människa, är att rädda en hel värld! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack :) Jag tänker att jag eldar de ljumna. De som inte tänker och inte känner normalt kring dessa frågorna. Jag vill väcka dem. Som det är nu... med 9,2% eller vad det är Sd får i mätningarna... så får de synas och höras väldigt mkt. Det är dags att alla vi andra oxå hörs. Kram

      Radera
  2. Jag tycker: Heja dig som ORKAR! Go for it!

    SvaraRadera
  3. Jag tänker att det är bra att ta debatten ibland. Bara visa att det finns motargument och att det finns många personer som står emot.

    Däremot tycker jag inte att det är bra när det övergår till att de sätter agendan. När de vrider och vänder på tex ett inlägg du skrivit och helt plötsligt är en på deras arena, med deras perspektiv och blir indragen i att använda deras terminologi. När de får påverka styrningen och ur vilken synvinkel en närmar sig frågorna. Ibland tycker jag att det blir så här och där i politiken, att de fått fäste och börjar föra in sin politik bara genom att använda ett visst språk som sprids genom att andra ser till att svara.

    Och deras argument att ingen vågar prata om invandring eller att ingen vågar ta debatten med dem är ju bara skitsnack rakt igenom.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så blir min känslan ibland. Att de tar över agendan. De styr mej. Å de (å jag med min hårda ton) skrämmer bort många läsare som inte orkar med oändliga diskussioner om politik och värdegrunder.
      Tack för att du finns här vid min sida då och tar diskussionerna med mej ibland. Kram

      Radera
  4. Hej du. En krånglig fråga. En sak har de helt rätt i: du kommer aldrig kunna övertyga någon av dem. Faktiskt inte. Möjligtvis kan man det öga mot öga, men aldrig i skrift så här. Att det är viktigt att ta upp de ämnen de berör och uttrycka sin avsky kring detta är däremot viktig. Livsviktig. Men. Det skall inte vara på bekostnad av egen ork och sinnesro.

    Jag hade nog gjort så här: bemött det jag orkat. Tagit bort kommentarer jag inte hade gillat. Det är din blogg. Punkt. De skall inte få äga den.

    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo jag känner lite så med. Ibland blir det too much. Även för mej. Kram

      Radera
  5. Eftersom de inte har något vettigt eller hållbart att komma med så tycker jag att det gott kan få stå kvar om det inte är direkta personangrepp eller dylikt. De har ju ofta suttit i någon Avpixlat-bubbla och de behöver komma ut lite och få känna på verkligheten. Orkar en bjuda på lite verklighet så tycker jag att man skall göra det, även fastän det innebär att de kryper tillbaka i grottan igen för att plugga låtsas-statistik och gotta sig i artiklar i Fria Tider.

    SvaraRadera
    Svar
    1. :) Tack. Är så glad över att ha dej som läsare. Kram

      Radera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare