onsdag 27 november 2013

Feminism för dummis.

 

Om man kan tro på Gud på sitt eget individuella sätt så borde man väl för bövelen kunna ha sin egen feministiska uppfattning.
Nej, inte om du frågar "de riktiga feministerna", de som ser på alla män som förtryckare och alla kvinnor som förtryckta.

Jag tror höga klackar och röda läppar är skitsamma för feminismen.
Jag går ofta ute bland folk i mina allvädersstövlar, håret på ända, mjukisbrallor och osminkad, Men jag tappar inte min uppfattning om vilken typ av samhälle eller relation jag vill leva i för att jag rakar benen och har svarta spetstrosor och 7 cm klack på skorna.

Vill du fostra dina barn i feministisk anda så är följande viktigaste...

Välj rätt pappa till barnet som tar delat ansvar för ungen och hemmet
(Ja där fuckade ju jag upp rätt rejält.)

Arbeta och ha ditt eget liv, din egen yrkesroll och tjäna dina egna pengar.
Sätt dej aldrig i en situation där du är tvungen att stanna hos en man du inte längre älskar för att kunna försörja dej.

Stå upp i diskussioner, särkilt inför barnen, och var inte den typ av kvinna som viker ner dej. Är något viktigt, våga bli påstridig och högljudd.

Bara där har du kommit långt. Mamma är kapabel, mamma är stark, mamma har ett jobb och mamma tjänar pengar.
Resten... om ungen har rosa eller ljusblå huvudkudde och sånt larv spelar betydligt mindre roll.

Lär dina barn genom samtal, litteratur ni läser tillsammans, genom föredöme hur andra människor skall bemötas med respekt.

Tuta i ungen att allt den vill kan den.

Då är du jäkligt nära i hamn.

Puss/ Asta

2 kommentarer:

  1. Jag är feminist, men i morgon tror jag (om jag vågar) att det blir grön paljettlångklänning, klackisar och glittermakeup på jobbet, vi har uncasual Friday...

    SvaraRadera
  2. Håller med dig i allt, jag sminkar mig och vill klä mig som jag vill. Däremot anses jag som väldigt manhaftig då jag gillar att göra typiska mansgrejer, det är ofta jag som stänger hagar och kopplar strömmen medan mannen hellre gör mat och innesysslor ;) Jag säger ifrån klart och tydligt om jag inte håller med om något eller tycker något är fel. Det är mina barn uppfostrade med ;) Önskar er en trevlig helg =)

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare