söndag 20 oktober 2013

Kort om ordning å reda planer

Det MÅSTE ske en uppryckning nu. Jag MÅSTE ta tag i mej själv och skaffa mej lite goda vanor.
Springa nån halvmil en gång i veckan och allt som oftast lämna över långpromenaden med Gottepojken till Mini för att jag "inte hinner till jobbet klockan TVÅ!!! annars" duger inte.
Att sippa vin var å varannan kväll och att moffa i sej en hel chipspåse ihop med det allt som oftast kan inte heller fortgå. Även om jag känner ångest för att jag inte lever upp till den jag vill eller borde vara.
Ja, det är höst och bikinitiderna är över men va fan... jag kan inte fortsätta låta mej förfalla hur som helst för det!

Lämpligt nog är det måndag imorgon.
Världens bästa dag för omstarter.
Jag är ledig och jag SKA upp i tid och hinna med att både springa och gå med vovvsingen. Jag SKA hinna åka in å handla mat, bara nyttigheter (å absolut inget vin eller snacks.)
På kvällen ska jag med maken, Mini å svärsonen för att se på hockey. Första gången för säsongen. Happy happy familjeaktivit.
Jag hade gärna varit hemma i ett tyst hus istället. Det känns som om jag behöver det mer.
Men va fan, hockey är ju oxå trevligt.

Ni kommer självklart få ta del av mina entusiastiskatillrop och delsegrar mot att bli sundheten och disciplinen själv.
FÖRSTÅR att ni är spända!

Puss/ Asta

4 kommentarer:

  1. Usch vad dålig jag varit på att kommentera på sistone! Men jag läser ALLA inlägg och jublar som vanligt! Min bästa vän hemma i Svedala är utbildad hälso/livsstilscoach - hon säger att det många gör fel är att börja sitt nya liv på en Måndag ( eller den 1 i varje månad, eller vid nytt år). Det är för långt till helgen säger hon, när fredagen kommer har man redan varit duktig i 5 dagar och belönar sig (oftast väldigt mycket oxå) och sen går det lätt utför heeeela helgen och man börjar om igen nästa Måndag. Hon säger att om man börjar på en onsdag t ex, är man fortfarande motiverad när helgen kommer och kämpar på. Då när nästa helg kommer så känner man att man varit så duktig och kämpat så länge att man vill inte förstöra genom att unna sig alltför mycket! Den bra känslan från förra helgen sitter i helt enkelt!
    Sen säger hon att det är superviktigt att fortfarande unna sig saker, men såklart med måtta!
    Ett litet tips så här på måndagmorgonen!
    Kram på're!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gulledej. Är så glad för dej Nina. Du känns mer som en vän än som en läsare.
      Det var ett riktigt bra tips det där med att starta nytt på onsdagar, psykologi är inte att underskatta.
      Kramis

      Radera
  2. Hmmm, du A... Jag läste tidigare idag, men var på jobbet så jag hann inte svar under den korta rasten.. Men du - jag har ju bara känt dig i knappt två år.. Redan under den tiden ser jag stora förändringar. Nu tycker du att du slarvar när du "bara springer en knapp halvmil en gång i veckan".. Du, det är skitbra! För två år sedan sprang du inte fem meter. Jag tycker att det räcker bra som mål att springa en halvmil två ggr i veckan. Promenera med Gottis. Man skall ha BRA mål. Som man inte får ångest över... Bland annat. Men kramar. I mängder.

    SvaraRadera
    Svar
    1. :) Tack för ditt pepp vännen. Det är faktiskt sant, jag är mkt sundare nu är för ett år sedan även om jag har svårt att leva upp till mina egna krav. Kramar.

      Radera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare