fredag 12 april 2013

Vad är det med folk?

 

Något jag ofta undrar i min interaktion med främlingar som man springer på här å där är om de inte har några liv?!?!
Det springer runt en jäkla massa människor där ute som är självutnämnda små ordningspoliser och jag blir så less!

Jag vet inte om jag är särskilt oansvarig och rebellisk, det tror jag faktiskt inte, eller om det bara är så att jag drar till mej alla dessa rättshaverister.
Det här med hund brukar frammana något hos dem...
Otaliga gånger har jag blivit tillsagd (med sträng röst) att "plocka upp skiten efter hunden" innan den ens bajsat klart.
Somliga nöjer sej inte med detta utan väntar... demonstrativt och stirrande... kvar för att se att jag verkligen gör detta.
En gång blev en gubbjävel äldre farbror uppretad på mej för att jag inte plockade upp hundens bajs... på en åker! Där de gödslat.
Jag skulle alltså ha stövlat ut dit och försökt leta rätt på just HUNDENS bajs.
Två gånger har det skrattretande hänt att "de rättfärdiga" inte har sett riktigt VAD hunden gör och strängt sagt "Du plockar upp det där"... när hon kissat.
Hmm.

I förrgår mötte jag och Gottfrid ett äldre par. Gottfrid var lös men i min absoluta närhet och när paret passerade så gick vi lite åt sidan och jag höll honom i selen, då väser gubben "Hundar skall vara kopplade så här års."
"Ja, men jag har koll på honom, han går här alldeles bredvid" svarade jag i trevlig ton.
"Ja det hjälps inte, de ska ändå vara kopplade. Koppla hunden!" sa gubben surt.
Jag har ärligt talat inte 100 koll på lagen längre. Förr sa lagen att "hund skall vara kopplad eller hanteras i sådant skick att den är som uppkopplad."
Kanske hade gubben rätt, men ORKA bry sej lixom?!
Om en hund som går lugnt å stilla.

Idag var jag och handlade på ICA. Närmast affären är ett tiotal parkeringar där det står skyltat om "familjeparkering" och "extra bred" parkering.
Ingen bryr sej om det där. Det är inte precis som att inte respektera handikappsparkering, vilket faktiskt är en annan sak.
Jag parkerade och i bilen bredvid höll en tjej i 25-30 års ålders på att packa in varor. Hon sökte min blick som om hon ville något och jag tittade mot henne å log när jag klev ut.
Då snäser hon "Du vet om att detta är en familjeparkering va?!"
Ehhh...
Jag bara tittade på henne. Vände och gick mot kundvagnarna.
Då ROPAR hon. "Hallå, detta är en familjeparkering!!!"
Här hade jag lust att ropa tillbaka i samma ton "Har du inget liv eller?!"
Istället svarade jag betydligt lägre "Vad bra, jag har en stor familj."

Alltså, vad ÄR det med folk?!
Som måste bevaka alla regler. Som kanske förvisso har rätt i sak och som har det som sin mission i livet att se till att andra följer detta.
Så tröttsamt. Å så glädjedödande!
Det skulle aldrig falla mej in att gå runt å uppfostra främlingar för skitsaker.
Så mycket härligare det är med glada människor. Vänliga människor.
Som kan le eller som kan byta några trevliga meningar.

Vad tänker å tycker ni?

Puss/ Asta

11 kommentarer:

  1. Blir så irriterad när jag läser inlägget. Dessa viktig pettrar som verkligen kan få en på sånt dåligt humör. Träffar såna här idioter varje dag på jobbet. Har lärt mig att hugga emot. Men ibland blir man så jävla arg och ledsen iaf att man bara vill sparka på dom! /Nicole

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är det den Nicole som jag känner el någon annan Nicole? Hur som helst, välkommen hit. Ja visst vill man sparka dem. Eller iaf säga nåt mindre snällt.
      Men man är för väluppfostrad antar jag...
      Fast en gång sa jag faktiskt "Gubbjävel" och blev nästan lika förvånad som gubben blev :)
      Nej, sköt dej själv o skit i andra (inom rimlighetens gräns) och sprid lite snällhet runt dej istället. Kram

      Radera
  2. Tröttsamt med bittra människor. Man får stänga av och bara gå vidare när man möter sånt därnt folk. Tolkar/kommer ihåg koppellagen såsom du att hunden ska vara i närheten som om den vore kopplad. Ja. Jag ska prata med de mina i prickigt om det..harkel...

    Har läst en del av dina andra inlägg och jag tycker din dotter skrev så väldans bra till dig. Och jag är inte förvånad att det blev för mkt för dig vid medicinutdelning när man ska hålla ordning på pryttlar, doser och namn. En typisk grej som en för trött hjärna inte klarar. Men tro på fan att jag fattar att det var väldigt jobbigt när det blev som det blev. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tröttsamt ja. Härom dagen mötte jag å Gotte en tant på stranden, jag kallade in honom när hon ropade att det inte behövdes. Vi pratade sen en god stund och hon berömde Gottfrid och sa "Det är så härligt att se lös hundar springa, vilken livsglädje" Hon gjorde min dag den här tanten.
      Tack för dina ord om mitt lilla breakdown. Ja det var inte kul och det slungade mej flera steg bakåt med mer oro osv. Skit med.
      Kram

      Radera
  3. som jag fattat lagen: hund ska vara kopplad eller under full kontroll i en radie av 10 meter runt föraren! fast det var väl inte det inlägget handlade om egentligen och jaaaa, fy ... vad trött man kan bli på folk!!!!

    SvaraRadera
  4. Det är lilla Colan som hittat hit ja :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åhhh. Saknar dej gumman. När ska vi ses?
      Kram

      Radera
  5. Att man KAN MED?! Vilka märkliga människor det finns...

    SvaraRadera
  6. Du skulle sagt till henne att du har en stor familj och de sitter ju där, ser du inte det?! ;) Jävla familjelivsmorsa alltså! :) Sådan som ser sitt mission i livet att vara polis överallt. Kram!

    SvaraRadera
  7. Man behöver inte vara bitter bara för att man vill följa lag, ordning och de allmänna reglerna för allas gemensamma trevnad. ICA tjejen verkar vara en sann socialdemokrat som tror på ordning och reda. :)

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare