lördag 16 mars 2013

Det kom en kommentar från en Sverigedemokrat

"Att SD har ökat så lavinartat det tycker jag man ska ta på allvar. Det finns ett stort missnöje med svensk invandrarpolitik och det är ett faktum som man inte kan blunda för. Många tycker att det har blivit för mycket nu och att det kostar för mycket pengar. Många invandrare kommer aldrig att jobba utan det är vi skattebetalare som får försörja dom livet ut. Man kan lätt räkna ut varför vi inte längre har råd att betala sjukpenning till cancer eller kronoskt sjuka, eller att man pratar om att höja pensionsåldern mm mm. Jag vet iallafall hur jag kommer att lägga min röst i nästa val. Det räcker nu!"

Hej Anonym... ett namn hade varit trevligt.

Jag tycker vi tar och benar lite i din kommentar så du får ett ordentligt svar.
För det första, Sverigedemokraterna har egentligen inte ökat lavinartat.
Lätt att känna så när man brinner för el emot som du å jag gör men riktigt så är det inte.
10% är 10% för mkt tycker ju jag, men samtidigt innebär det att 90% inte sympatiserar.
Något att hålla fast i för oss i majoriteten.
Jag tror faktiskt att det även finns ett stort missnöje mot all den rasism som dagligdags sipprar från Sd och deras sympatisörer.

Att vi får höja pensionerna el att pengarna inte räcker till att betala ut sjukpenning pga vår flyktingpolitik stämmer inte heller.
Försäkringskassans nya hårda linje är ett beställningsjobb av regeringen som ett led i "Jobblinjen." Det vill säga, att med morot och piska förmå människor som inte arbetar att göra just det.
Det ska kosta att vara arbetslös, sjuk eller att ta ut pension.

Även pensionerna är resultatet av vilken politisk väg man vill gå.
Det är orimligt att gamla människor som arbetat ett helt liv ska fortsätta att arbeta samtidigt som vi har enorm ungdomsarbetslöshet, en betydande arbetslöshet bland utlandsfödda och massor av ffa kvinnor som inte får lov att arbeta heltid.
Ordna det först lixom... så kan vi snacka pensionsålder senare.

Ditt resonemang är klassiskt främlingsfientligt alt. insiktslöst. Avgör själv vart du hör hemma.
Jag blir mycket provocerad av att ställa behövande grupper emot varandra i ett välfärdsland som Sverige. I synnerhet när det inte är sant.
Det finns mycket man kan säga om den flyktingpolitik som körs och mycket som kan sägas kring den misslyckade integrationspolitiken.
Det är inte flyktingarnas fel. Inte heller behöver vi ta emot färre.
Bara bättre.
Ett litet ex. min svärson från Iran med svensk högskoleutbildning och som talade fläckfri svenska kallades inte på EN ENDA arbetsintervju som han sökte under sitt kurdiska namn.
Inte en enda. Han var tvungen att byta namn till ett svennenamn för att få komma på intervju.

Slutligen kan jag ändå hålla med dej om en sak. Din slutkläm...
Det räcker nu!
Byt regering. Rösta rött eller grönt.

/ Asta

34 kommentarer:

  1. Och du min goda A är riktigt duktig på att skriva oavsett vad du än skriver om

    SvaraRadera
  2. carola...........16 mars 2013 19:13:00

    jajamen, där satt den!! du är så fantastiskt duktig på att argumentera!!! känn dej stolt!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mkt. Är framförallt stolt över att jag har ett kritiskt tänkande till de budskap jag får serverade. Att jag inte köper vilken skit som helst.

      Radera
  3. Ursäkta men vi lever i ett demokratiskt samhälle, och man har fortfarande rätt att säga vad man tycker så länge man inte är rent svinig och hemskt rasistiskt. jag säger den gammla klychan igen..ivandrare är i mångt och mkt mer rasistiska en svenskar..jag är själv från utländska föräldrar..Tyvärr så gör det att folk sätts emot varandra , när nu ska plocka in folk från all jävla kulturer..kan bli trött på ditt ständiga daltande med invandrare..och att du har svårt att förstå att alla kanske inte tycker som du..Då går du gärna i försvars ställning..kan tilläga att jag är gift med en persisk man och han tycker precis som jag, utan att sympatisera med SD för det..Thea

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Thea.
      Jag har ingenstans sagt att jag tycker att man inte får lov att tycka å tänka vad man vill men kan göra det nu... jag är mkt tveksam till att partier med rasistisk bas skall få existera på skattebetalares bekostnad.
      Men, nu är det som det är och yttrandefriheten är en av våra viktigaste lagar. Uppenbarligen på bekostnad av kränkning av andra men ändå.
      När du skriver "att du är trött på mitt ständiga daltande med invandrare" har jag två frågor som du gärna får förklara.1. Vilket daltande, vad syftar du på då? 2. Om du är så trött på det, och jag nu ofta skriver om flyktingpolitiken, varför läser du då min blogg?
      För övrigt är så klart inte rasism ok vem den än riktas mot.

      Radera
  4. Väl och sakligt argumenterat.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack :) Försöker hålla en trevlig ton. Försöker sa jag...

      Radera
  5. Jag tror att vi får ta människors åsikter på allvar. SD kommer att växa, oavsett om du tycker om det eller inte. Alla har rätt till sin åsikt tycker jag. Det blir intressant att se resultatet av nästa val. Många är vi som har förstått att vår välfärd är hotad. Vem ska vi hjälpa? Våra egna som jobbat, slitit och betalt skatt i Sverige i hela sitt liv. Jag anser att vi inte kan fortsätta att ta emot flyktingar i den utsträckning som vi gör nu. Räkna på det, hur mycket kostar en tiobarnsfamilj från Somalia? Dom får barnbidrag, flerbarnstillägg, föräldrapenning (retroaktivt dessutom för alla barn under 8år),bosättningsbirdag, socialbidrag och ofta underhållsbidrag (dom skiljer sej på pappret). Många av dom är analfabeter, hur lång tid tar det innan dom är ute i arbetslivet. Varför ska just vi i Sverige försörja dom. Ska vi inte ta hand om våra fattigpensionärer, den ensamsrående mamman med låglånearbete, våra sjuka, våra arbetslösa ungdomar mm mm. Med detta avslutar jag denna diskussion. Var och en får ha sin åsikt och bör respekteras som männinska oavsett politiskt åsikt, det är det som ÄR demokrati kära Asta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Räkna på vad det kostar att utbilda ett svenskt barn från 0 år till läkare el ingenjör. Räkna på vad du får in i skatteintäkter när vi tar emot människor med akademiska utbildningar som bara behöver komplettera upp dem å lära sej lite svenska.
      Man kan räkna på hur många olika sätt som helst.
      För övrigt har vi som ett av världens mest privilegierade länder skyldighet att hjälpa människor som flyr undan krig och terror.
      Du ställer behövande grupper emot varandra, talar en klassisk "vi och dom" politik som jag inte delar.
      Ja, du har rätt att framföra dina åsikter. Jag har rätt att tycka att de inte hör hemma i ett civiliserat, människovänligt och demokratiskt land.
      Jag respekterar inte Sverigedemokrater. Jag står för det. Det är ett parti med en rasistisk värdegrund som delar upp människor. Vars anhängare skriver helt vidriga saker på olika forum.
      Däremot respekterar jag människor som röstar på övriga 7 klövern även om jag varken är centerpartist eller vänster.

      Radera
  6. Jag tror att det är viktigt för alla, och alla partier att invandrarpolitiken diskuteras och analyseras ordentligt. Inte bara av SD...Om inte kommer det att bli bubbel undet ytan. Vad är eg. rasism? Tror inte det finns ett riktigt svar på det. Men...demokrati betyder att vi får lov att tycka olika, och det får vi inte glömma bort./ Magdalena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det viktigt att diskutera invandrar och integrationsfrågor.
      Helt klart. Inte minst för att både sossarna och sittande regering har misslyckats.
      Vad rasism är däremot är väl rätt självklart. Det är att dela upp människor i vi och dom. Att tillskriva människor egenskaper bara för att de kommer från ett visst land eller har en viss religion. Muslimerna får ta så jävla mkt skit. Trots att det stora flertalet är fredligt sinnade precis som det stora flertalet kristna el ateister.
      Minns inte siffrorna men det var typ 98% av alla invandrare har aldrig varit misstänkta för något brott. Likväl talar vi hela tiden om den lilla klicken rötägg.
      Mina vänner som är mörka berättar om hur de i stort sett dagligen utsätts för något rasistiskt el diskriminerande. DET om något borde vi tala om.
      Vi är så förbannat bortskämda i det här landet med välstånd, fred å demokrati och ändå ska vi gnälla över att hjälpa människor som flyr för sina liv?!

      Radera
  7. Bra och sakligt svar Asta! Håller med om vartenda ord.

    Och Thea, Magdalena och anonym;
    Vart skriver Asta att man inte får tycka vad man vill? Ingen kan hindra er från att ha era åsikter. Liksom ingen kan hindra Asta, mig och uppenbarligen flera från att ha åsikten att SD står för en främlingsfientlig och rasistisk politik med en rutten människosyn i botten.

    Elin

    SvaraRadera
  8. Hej Elin, Alla har rätt att tycka. Skrivarens åsikter är " klassiskt främlingsfientligt eller insiktslöst" Tja kanske, kanske inte. Det är vad den personen tycker. Försvarar inte SD eller något annat partis åsikter. Alla tycker olika, inget nytt fenomen. /Magdalena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet inte vad du bråkar om Magda. På vad sätt menar du att Sd anhängare inte tillhör någon av dessa kategorier? Jag har då aldrig mött en påläst Sd'are som kunnat övertyga mej om någonting. Å jag är väldigt opened minded.
      Men Sverigedemokrater kommer aldrig vinna min respekt el förståelse. Aldrig.
      Det är ett parti djupt förankrat i den rasistiska myllan.
      Tvi vale.

      Radera
    2. Tråkigt att du ser det som jag bråkar. Det jag vill säga är att vi har yttrandefrihet. Du vill att vi ska kommentera och diskutera, vilket är bra. Jag är ingen SDanhängare. Jag är ingen anhängare av något. Men....det är uppenbart att vi måste kunna diskutera dessa frågor öppet. Nää bråka är jag inte intresserad av.

      Radera
    3. Jag uttryckte mej kanske lite hår Magda, för det ber jag om ursäkt i så fall.Du citerade mej i ett stycke och jag undrade väl i princip vad i det du ifrågasatte.
      Jag tycker det är kul med diskussioner å liv ibland kommentarerna och även jag har jag blivit ifrågasatt här å nu inte sant?
      Detta är ett ämne som det är svårt att tycka "mitt emellan" på.

      Radera
  9. Bra skrivet som alltid! Och häftiga kommentarer, det sätter känslor i svall. Anonym skriver "Vem ska vi hjälpa? Våra egna som jobbat, slitit och betalt skatt i Sverige i hela sitt liv." För mig finns inte "Vi" och "Dem", anonym är inte mer "min egen" än vad tiobarnsfamiljen är. Vi är människor, vi försöker ta hand om oss själva och våra barn, jag tycker inte det ska sättas upp gränser för vem som har rätt eller inte rätt att få hjälp. Om vi börjar göra det, vad händer då med den som har en funktionsnedsättning och inte klarade av sin skola och sen aldrig får ett jobb? Den som därför aldrig arbetat och betalat skatt? Och den invandrare som kommer hit med en dyr akademisk examen med sig (jo, de finns, och de är dessutom ganska många) som får jobb direkt och betalar skatt, men som inte har belastat det svenska skolsystemet en sekund, ska inte den få del av sjukvård eller äldreomsorg? Nej, så fort vi talar "våra egna" är vi ute på farliga vägar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis. Å det är ju precis så partier som Sd fungerar.
      Nu är det de farliga muslimerna, de barnalstrande somalierna.
      I ett senare skede är det alla vi... vad brukar de skriva nu? Svenskfientliga.
      Å sen handikappade, missbrukare osv osv.
      Rangordning av människor. De lönsamma å de icke lönsamma.
      Vi och dom.
      Dessutom skall vi inte glömma att vi rent krasst i pengar, ören och kompetens tjänar en hel del på vår flyktingpolitik. På mitt jobb finns MASSOR av läkare med utländsk härkomst. Sverige hade inte klarat sej utan dem en vecka! Massor av sköterskor, undersköterskor, städare, tekniker oxå.
      Själv känner jag betydligt större gemenskap med mina utländska vänner än vilken sverigedemokrat som helst.

      Radera
  10. Förresten, jag fick äntligen tag i "Öster om Heden" och har skrivit vad jag tycker i mitt senaste inlägg, här: http://frejareddevil.wordpress.com/2013/03/16/oster-om-heden/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul. Går in å läser direkt. Kram

      Radera
  11. Asta, du är inte för demokrati när du inte resperterar alla människors åsikter. Du säger emot dej själv! Du respekterar alla säger du, förutom om man röstat på SD. Demokrati är viktigt och om SD blir det tredje största partiet i riksdagen så betyder det att många människor tycker som dom. Det måste vi respektera och ta till oss. Jag är ingen rasist men vi måste fundera noga på om Sverige har råd att ta emot så otorligt många flyktingar, det kan finnas andra sätt att hjälpa dom tex. Vår välfärd håller idag på att nedrustas och det är allvarligt! Du har rätt i att det finns invandrare som kommer hit och arbetar som läkare, tandläkare och injengörer men hur många är dom? Många flyktingar är analfabeter eller har mycket låg utbildning och kommer aldrig ut i arbetslivet utan blir försörjda av oss skattebetalare. Jag är orolig för att Sveriges välfärd som håller på att nedrustas. Att ha en öppen debatt om detta är viktigt tycker jag utan att det blir någon pajkastning av det hela. Du ska nog rannsaka dej själv, vad innebär demokrati, varför har du sånt hat med SD anhängare, känner du någon person som röstat på SD mm mm. Att du ofta uttalar dej negativt om SD anhängare det är rasistiskt om något.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Suck.
      Vi tar det igen.
      Jag respekterar alla partier och åsikter som vilar på en demokratisk värdegrund. En värdegrund som bygger på alla människors lika värde oavsett etnicitet eller religion.
      Det gör inte Sverigedemokraterna.Jimmie Åkessson må vara något mer slipad än flertalet av sina sympatisörer men i grunden anser även han att man bäst löser Sveriges problem genom att hålla det så etniskt rent som möjligt. Utan en massa andra "konstiga" religioner och seder.
      Sd svartmålar invandrare och klumpar ihop dem i grupper som "somalierna", "muslimerna."
      Sd's fotfolk utmärker sej överallt på alla möjliga typer av forum i grovt rasistisk formuleringar under märkliga nicknames. Att förneka det är väl bara fånigt?!
      Så nej. Jag respekterar inte de som väljer att rösta på ett rasistiskt parti.
      Jag skulle inte ha respekterat Hitler heller om jag levt i -30 talets Tyskland även om han kom till makten med demokratiska metoder.
      Ja, vår välfärd håller på att rustas ner. Jag är med dej där.
      Men det beror inte på antal flyktingar vi tagit in utan på medvetna, ideologiskt grundade val gjorda av sittande regeringen.
      Jag respekterar M och deras väljare även om jag inte håller med om deras ideologi.
      Jag behöver inte rannsaka mej kring vad demokrati är tack så mkt.
      Jag har läst om det på högskolan.
      Vill du ha en öppen debatt så stå för det du inte står för... all jävla skit som finns inom Sd. Som är essens.
      PRECIS som de tre fyllskallarna inom Sd som filmade sej själva på fyllan sa.
      Visst, bråkiga å stökiga kan hormonstinna unga män kanske bli (?) men att säga saker som "Detta är mitt land, inte ditt" det säger rätt mkt.
      Jag har vänner med utländsk härkomst som i princip dagligen utsätts för vardagsrasism och diskriminering. Det ÄR personligt för min del.
      Å nej. Att säga att Sd anhängare är korkade, lågutbildade el vad du vill är inte rasistiskt. Det är KANSKE kategorisegrande.
      Håll i sär begreppen.

      Radera
  12. förstår dej til fullo, Asta, om du inte bevärdigar denna dumma kommentar ovanför med ett svar , MEN för i h-e RASism handlar om ras och inte om att inte gilla SD anhängare!!! eftersom alla normalt funtade människor ser genom SD`s dravel och ser deras uppenbara RASISM!!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis. Eftersöker man den ärliga å öppna debatten så kan man åtminstone stå för det!

      Radera
  13. Till den siste anonym (konstigt by the way, att så många som försvarar SD är anonyma? Inte konstigt om man vet med sig att det man säger är smygrasistiskt, men om man nu verkligen tycker det är vettiga åsikter man kommer med så varför inte stå för den också?):

    Klart man kan vara för demokrati utan att respektera alla människors åsikter! Finns så mycket dumma åsikter, som inte bygger på alla Människors lika värde (vilket demokrati gör). Respekterar du tex människor som menar att pedofili är helt rätt och riktigt? För det finns det också de som tycker. Eller som inte tycker alla skulle ha rösträtt? Det blir ganska paradoxalt att respektera de åsikterna i demokratins namn, liksom.
    Och det här med att de flesta av oss inte vill dela in människor i vi och dom, det verkar bara inte gå fram?

    Elin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej precis. De ser inget märkligt i uppdelningen å jag vet inte varför jag bemödar mej med att försöka förklara. Men tack för att jag ensam slipper ta debatten.

      Radera
  14. Är den här bloggen och det här blogginlägget något slags dåligt skämt som jag inte förstår!??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet inte hur jag ska besvara denna kommentar. Mer än med... nej.
      Varken bloggen el inlägget är ett skämt. Får jag föreslå att du letar upp en blogg du tycker bättre om/ förstår dej bättre på?

      Radera
  15. Nu kanske jag fullkomligt skiter i det blå skåpet med tanke på allt skriveri om åsiktfrihet och så...men jag vågar nog säga att jag inte alls på något sätt respekterar allas åsikter. Om någon är rakryggad nog att stå för sina främlingsfientliga åsikter och stå för sitt sympatiserande med SD (har aldrig hänt dock då de fegisarna inte vågar men ändå) så skulle jag verkligen inte acceptera det...varför skulle jag? Magstarkt kanske men så känner jag. Kan inte låta bli att tänka på Soran Ismails standup som handlar om att alla verkligen inte borde ha rösträtt. Superkul!!!!!
    //Emma

    SvaraRadera
    Svar
    1. Soran är kung! Hur rolig och klok som helst och ännu så ung?!
      Jag har tidigare alltid trott att Sd hämtar sina nya väljare bland unga arga förstagångsväljare. Men faktum är att den störst växande gruppen av nya väljare än män i 40 års åldern med låg utbildning.
      Däremot vägrar jag tro att alla Sd's sympatisörer eg är rasister. Jag tror en del bara känner sej övergivna och vilsna.
      Jag oroar mej själv för integrationspolitiken, om än inte alls på samma vis som Sd... det är ett stort misslyckande av 7 klövern att inte förmått bryta den och att inte ha diskuterat det med sina väljare på ett bra sätt.
      Problemen i förorten är inte ett etnicitsproblem, det är ett vanmaktens och fattigdomsproblem.

      Radera
  16. Tanken har aldrig slagit dig att man kan läsa din blogg och fkt tycka om axplock av dina inlägg, men man behöver inte för det tycka om allt du skriver..Jag tycker du daltar med invandrare ja,för det gör du, varför annars utmåla dem som offer hela tiden..för Elaka svenskar , tycker du kan ta dina påsar och flytta till ett invandrar tätt område, där många Svenska kan leva rent faligt..Och nu skriver du förmodligen..jamen det har jag gjort..åsso bla bla bla..Men flytta dit igen då!!! Du skjuter dig själv i foten , du säger skriv gärna vad ni tycker. sätt tassavtryck osv..men när folk gör det..blir du förbannad..och till den som skriver varför är ni anonyma..??? Det är du ju själv. Tycker man ska leva som man predrikar..Anonyma Thea

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag blir förbannad? Jag tycker att jag håller en minst lika artig ton som du Thea.
      För övrigt ser jag inga som helst skyldigheter till att redovisa hur och var jag bor. Jag har i hela mitt liv levt och umgåtts med människor fr andra kulturer.
      Inte heller delar jag in befolkningen i "de stackars utlänningarna" och "de elaka svenskarna." Det är ni som gör det. Skiljer på vi å dom.
      Lite lustigt att du har så mkt åsikter om mitt språkbruk men inte reagerar på citaten av dina egna i inlägget ovan.
      Eller lustigt, fel ord. Olustigt faktiskt.
      Vet du Thea, om du inte har ett bättre förslag så föreslår jag att vi avslutar diskussionen här å nu. Du å jag kommer aldrig att övertyga varann, bli ense el ens respektera varann.
      Ha ett bra liv.

      Radera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare