onsdag 14 november 2012

Ord av en blattelovers

 

Ja, vad ska man säga?!
Expressen drar ner byxorna på den absoluta toppen av Sverige demokrater och det är hedrande på alla vis. Snyggt jobbat David Baas och Christian Holmén.
Jag har aldrig någonsin, inte för en minut eller sekund, gått på att de är någonting annat än rasister och skinnskallar i kostymer... känslan är lite "Ja vad var det jag sa?"

Tre höjdare ur Sverige Demokraterna skämmer ut sej. Erik Almqvist, ekonomisk talesman för Sd, riktar slag och sparkar mot en berusad man.
Han kallar komikern Soran Ismail för "babbe", "blatte" och upplyser honom om att "detta är vårt land, inte ditt" och att det "ni kommer få problem i framtiden." Han tycker inte att Soran beter sej "svenskt."
Därefter kallar Almqvist en ung kvinna som griper in för "lilla horan." Kent Ekroth, riksdagsledamot för Sd, filmar i vanlig skinnheadsanda provokationerna och förolämpningarna innan de skrattande å äntligen ger sej därifrån.

Igår, innan filmen släpptes, förnekade Almqvist på direkta frågor inför Expressens journalister att han skulle ha uttalat sej så här, uppträtt på ett sådant här vis. Han sa då att han aldrig skulle ta sådana ord i sin mun för "han är inte en sådan person som säger sånt om andra och han har absolut inte de värderingarna."Mmmm.
Detta, mina damer och herrar, är alltså företrädarna för Sveriges tredje största parti.
Almqvist ses som Jimmie Åkessons kronprins och skulle om allt går som de vill bli Sveriges finansminister.
I senaste mätningarna hade Sverige demokraterna över 11%. De har alltså dubblat sin väljarkår sedan förra valet.
Det gör mej ledsen, skrämd och förvirrad men jag vägrar tro att alla dessa människor egentligen är rasister. Jag tror en stor del av deras sympatisörer är
a.) oinsatta och okritiskt tänkande människor
b.) de som gett upp om de andra etablerade partierna och
c.) de som skräms av problem med integrationen och inte känner att de får gehör av något annat parti.
Jag hoppas innerligt att detta är en väckarklocka för dessa människor!
Jag vägrar tro att 11% tycker det är okej att dela upp människor på det viset som Sd uppenbarligen gör. I svenskar, blattar, blattelovers (dit hör väl jag då) och horor (ja, dit hör antagligen jag med.)
Till skillnad från tidigare kritik gentemot Sverige Demokraterna så tror jag faktiskt att detta avslöjande (hur fasen fick Expressen tag i Kent Ekroths originalfilm å hur fan kunde Ekroth vara så sabla korkad att han filmade... frågor som hopar sej.)

Vad betyder Jimmie Åkessons ord om att "rensa bort rasism och extremister och rättshaverister ur partiet"?
Ja, det får vi snart veta.

Puss/ Asta



1 kommentar:

  1. STRAX kommer ett rasande blogginlägg på samma tema!! Älskar dig för att du så rakryggat står upp mot rasism och för medmänsklighet! SD kan ta sig i röven!!!!

    Kramar

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare