måndag 12 november 2012

Om det här med djävlar anamma

 

I tisdags tog jag ett beslut (igen), om att börja vara lite mer rädd om min hälsa (igen), träna upp min kondis (igen), bli lite "fitare" och mer muskelös (igen) och att gå ner i vikt.
Jag jag VET att ni hört det förut. Jag vet! Men bloggen är ju även till för mej... (lite grann) sedan kanske jag inte blir ledsen om jag till imorgon vid 13 tiden har fått si så där 18 uppmundrande kommentarer om att jag är duktig, snygg alla redan och allt snällt ni kan komma på.
Vill ni skriva att jag är ful som stryk å uppenbart med en helt obefintlig karaktär eller begåvning så kan ni skriva det med... det brukar nämligen generera till kommentarer hos dej som tycker om mej.
Nästan all uppmärksamhet är bra uppmärksamhet som Gottfrid och Katrin Zytomierska brukar säga.

Jo i tisdags alltså. Varför inte måndags tänker kanske du? Å då svarar jag att du ska inte vara näsvis (jag hade ingen tanke på det då om sanningen ska fram.)
Well, där i tisdags gjorde mej mitt kroppsliga förfall sej påmint och jag kände att det fanns en hel rad med saker jag ville ta i tu med... och av olika anledningar, där låg skönhet och toktappade kilon rätt lågt prioriterade.
Sammantaget ville jag...
Träna upp min kondition
Bli starkare
Dricka mer vatten
Gå ner i vikt
Äta sundare å regelbundnare
Dra ner på godisintag på vardagar.
Slopa alkoholen på vardagar
Sova bättre och på rimligare tider.
Sluta med sömntabletterna.
Dra ner på snuset (att sluta vågar jag ännu inte tänka på.)

Jag inser att allt detta, alla dessa förändringar och alla dessa krav, kan jag omöjligt axla och ficka igång med full kraft på samma gång så jag delade in det, i det som kändes mest angeläget.
Denna veckan har jag... bara käkat godis (då i massor) på fredagen, några nävar chips på lördagen.
Jag har druckit mycket vatten. Ätit mindre portioner oftare. Bara druckit vin i fredags. Ätit massor av frukt. Inga smörgåsar.
Jag tror jag håller kvar vid dessa begränsade utmaningar även nu kommande vecka för att veckan därpå satsa på bättre sovvanor (tidigare i säng, tidigare upp) samt att gå ut och gå lite mer.
Vad tror ni?

Å varför innan jul tänker kanske nån?
Tja, därför att jag är trött på att öka ett halvt-ett kilo i veckan.
Jag har två... kanske tre par jeans som jag kommer i och en massa kläder som jag helt enkelt inte kan använda.
Jag var trött! Trött pga sömnen men oxå dålig näring, många slopade måltider, mycket rån med bregott å kaviar å ost eller godis.
Jag kände mej nästan sjuk!
Så där vansinnigt mycket har väl inte förändrats men jag känner mej pepp, på gång och det får ta den tid det tar... med sansade metoder å tålamod så ska jag nöta in de här utmaningarna.
Bli pigg!
Ta hand om min kropp!
Bli stark!

Nu är det ju tex sent... så jag säger Go natt.

Puss/ Asta

10 kommentarer:

  1. Och jag är vaken *ler* Men jag vill faktiskt säga att du ÄR fin! Jättefin! Och du är otroligt trevlig att umgås med. Dessutom. DET är det inte alla som är. Superfint foto på dig A.

    Kramar

    SvaraRadera
  2. Du är jättefin! Kämpa kämpa på med ditt nya liv! Gå inte efter vågen utan känslan, du ska MÅ bra då blir man finare automatiskt! :) Lycka till

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym. Ja precis... inte vågen utan känslan. Att orka mer... mentalt och fysiskt. Det känns bättre redan, bara av vetskapen av att jag startat. Tack snälla för lyckoönskningen å för att du läser/ skriver.

      Radera
  3. Nån panik finns det överhuvudtaget inget behov för! Du ser verkligen jättefin ut på bilden!
    Men alla söker väl förändring och förbättring, men som du antyder, alla förändringar, oavsett storlek är ju en förändring! Så slit inte ut fig i onödan för snabbt, skynda långsamt! Varaktighet är bättre än snabbhet! :-)
    Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack hönan Agda. Jag är inte STOR men det är ingen mysig känsla att inte komma i sina kläder, att allt sitter åt. Ska ta det lugnt och metodiskt denna gången. Kram

      Radera
  4. Ja, gudarna ska veta, att allt det där (nästan) borde jag oxå göra. Tänk att jag som är så handlingskraftig och drivande i allt annat inte kan vara det när det gäller min egen hälsa? Det måste bli ändring på det nu, jag har ju tänkt mig att bli en aktiv pensionär, men i den här takten kommer jag inte ens att vara en rörlig pensionär....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Freja... precis, jag tänker så med. Att jag vill vara en aktiv/ rolig mormor/ farmor och ha stora härliga hundar länge till. Inte må som en kärring redan nu.

      Radera
  5. instämmer på en rad olika punkter i din lista när det gäller mig, får också sådana ryck och det blir oftast ingenting av det hela pga att jag vill göra för mycket på en gång! fast du ser fasligt snygg ut på bilden måste jag säga, ser inte ut som att du behöver allt det där! snygging!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym. Tack snälla för komplimangen. Ja jag gör lika dant, vill ha bort allt helst igår. Det är ingen konst att börja banta... eller att hålla i någonting första veckan när man är hög på motivation. Det är sen det blir jobbigare å jag brukar skita i det. Kram

      Radera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare