torsdag 15 november 2012

Min stora svaghet

 

Jag är en verbal kvinna. Jag har en stor kärlek till ordet och ett brett ordförråd.
Jag har mycket lätt för att uttrycka mej i såväl ord som skrift.
Jag har alltid haft högsta betyg i svenska i skolan och jag har även läst ämnet på högskolan.
Jag är envist lagd. Jag har ett stort rättspatos och jag är uppfostrade till att debattera och ta strid för det jag anser viktigt.
Jag är rädd för en jäkla massa saker som ingen annan är rädd för men jag är inte berörd av att tala inför andra. Jag skräms inte av auktoriteter.
Men! Jag har en stor svaghet när jag diskuterar och argumenterar... jag blir för arg!
I alla fall när vi diskuterar viktiga saker.

Jag har mycket svårt att tolerera dumhet.
Jag tycker att snålhet, präktighet, bessersmittighet, humorlöshet osv är rätt ocharmiga egenskaper men ingenting som slår dumhet.
Det är skillnad på att vara dum och på att vara kognitivt nedsatt. Vad är i min värld att vara dum?
Jo dum är den som gör världen för enkel. Som köper populistiska budskap. Som inte ägnar sej det allra minsta åt källkritik. Dum är den som utifrån egna enstaka upplevelser dömer världen.
Dum är den som inte bryr sej om att undersöka andra sidans argument. Dum är den som inte lär av historien.

Jag är arg och jag har varit arg länge!
Jag är rasande över hur Sverigedemokraterna växer och ännu argare över hur deras sympatisörer agerar efter avslöjanden om dem.
Det är inte de onda människorna i världen och i världshistorien som varit problemet, det är alla andra... majoritetens... tystnad.
Ekeroth, Almqvist och Westling (tre ledande Sd'are) har skämt ut sej. Uttryckt rasistiska, människofientliga, kvinnohatande, kränkande, aggressiva saker... varit korkade nog att filma skiten... och deras sympatisörer säger att "de är enstaka partimedlemmar", "de var onyktra", "de mådde dåligt", "det var länge sen", "Mona Sahlin var inte bättre med sin toblerone" osv osv
Mitt raseri gör det omöjligt för mej att bemöta dem.
Det finns en gammal pedagogisk sanning att ska du lära en människa något måste du möta henne där hon är, på hennes nivå. Jag klarar inte det.
Jag avfärdar personerna med "dra åt helvete"
När dessa människor gastar om att Sverigedemokraterna inte är rasister och att jag borde läsa deras partiprogram (vilket jag HAR gjort) så blir jag vansinnig över deras naivitet och över att de antingen inte kan läsa allt som står mellan raderna/ tror att jag inte kan göra det.
Ekeroth är drivande och möjliggör den antimuslimska sajten Avpixlat (tidigare Politiskt inkorrekt) ekonomiskt.
En nyhetssajt som säger sej "våga säga sanningen" och som dagligen sprider hat mot muslimer
Sajten har ett flertal gånger blivit stämd men är svår att göra nåt åt då servrarna ligger på Nya Zeeland.

Sverigedemokraterna är inte ett parti som vilket som helst.
Det behöver man varken vara Einstein eller djupgrävande journalist för att inse.
Expressen gjorde en jämförelse kring skandalfilmen med de tre herrarna ur Sverigedemokraterna.
Erik Almqvist är Sd's (eller var) finanspolitiska talesperson. Kent Ekeroth deras talesman kring brott och straff.
Föreställ er Moderaternas Anders Borg kalla unga kvinnor för horor. Sparka mot redlösa främlingar.
Skrika saker som "Detta är mitt land, inte ditt, blatte, babbe och blattelover" till Soran Ismael.
Föreställ er att Anders Borg beväpnat sej med järnrör och att även Beatrice Ask (justitieminister) gjort så och att hon gått bakom och filmat.

Kan ni se det?
Inte?
Nej, Sverigedemokraterna är inte vilket parti som helst.
Jag önskar att jag kunde förmedla det på ett sakligt och lugnt sätt men jag blir bara rasande.

Jag är inte rädd för Sverigedemokraterna och deras sympatisörer för egen del.
Däremot kan jag känna att jag drillat mina barn väl hårt i att "stå upp mot skiten."
Samtliga mina barn tog igår fajten och diskussionen på facebook och jag kan oroa mej att de på nåt sätt ska drabbas.

Puss/ Asta

11 kommentarer:

  1. Phu, jag är inte dum enligt din definition. Skämt och sido.
    Läste fler varianter på om det vore andra människor som gjort bort sig så som SDarna.
    Jag tror att många sympatisörer hakar på för kanske en liten liten åsikt de har att de inte gillar den politik och det system sverige har gällande invandrare. Men längre än så går de inte i sin koll, de undersöker liksom bara partiet på ytan.
    Jag gillar inte heller hur sverige som land tar sig an invandrare. Fast ur ett helt annat perspektiv. Det är inte humant hur vi behandlar de som söker asyl i vårat land!
    Men den lilla detaljen att det inte är invandrarens fel att de blir hopklumpade i ett fåtal städers utkanter i sverige. Det tänker man inte på. Generaliserar förstås...
    Nåja. Blir mest ledsen över att detta kan få förekomma utan att något särskilt händer.

    Kram

    SvaraRadera
  2. Då vet jag precis hur du blir! Jag är likadan!
    I lördags hade jag och maken en sån diskussion om våld i nära relationer, statistik och kvinnofridsärenden i stort. Jag jobbar på kvinnojouren här i stan så ämnet är viktigt för mig. Maken anser att jag är duktig och har vettiga åsikter och gillar att höra mig diskutera och analysera ämnen jag brinner för och som gör mig så upprörd, så han lyckades ta ett uttalande från nyheterna vid frukosten och få till en diskussion om detta för att provocera igång mig lite. Jisses vilken häftig men bra diskussion det blev!

    Tycker du lyckas mycket väl att föra fram dina åsikter om detta med toppbetyg! Och jag skriver under på det du säger till fullo!

    Anna

    SvaraRadera
  3. Vissa gånger har jag helt enkelt lämnat en diskussion för att jag vet att jag inte kan nå fram till personen jag pratar med. Jag antar helt enkelt att om man har huvudet så himla långt uppkört i arselet så har man inte en chans att höra något.

    SvaraRadera
  4. Delat på fejjan. För att det är så förbannat bra skrivet.

    kram

    Jessica i Malmö

    SvaraRadera
  5. Du skriver jättebra som vanligt. Gick in och kollade en tråd om detta på familjeliv och det var hemskt med dessa köksbordsrasister som sympatiserar med SD. Kvinnor som män. Kram, Maria.

    SvaraRadera
  6. Jag har oxå svårt att möta dem där de är, för deras nivå är så oerhört låg. Sen mår jag dålgt över dem som tycker att Jimmie ändå säger vettiga saker. De LYSSNAR ju inte på vad han EGENTLIGEN säger. Han får ju de vidrigaste saker att låta helt OK...
    Nu hoppas jag att Expressen i morgon har bevis för att Jimmie faktiskt kände till det här, fast han ihärdigt nekat det, så han i linje med de andra måste avgå...

    SvaraRadera
  7. Det värsta är egentligen inte att de finns, utan att det finns folk som lyssnar på dom och faktiskt tycker de är bra. /C

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så sant, men då måste vi som inte tycker så upplysa våra ungar, och själva tala. Synas. Höras. Ifrågasätta. Kram C. C som in China?

      Radera
  8. jättebra skrivet som vanligt, är glad att det finns människor i sverige som tänker som du, känner mig mer välkommen då. beundrar också soran ismael för att han lugnt och sansat stod på sig och försökte argumentera mot dessa fascister. skamligt att sådana människor sitter i riksdagen och representerar svenska folket! en del av det svenska folket i alla fall...du ska vara stolt över dina barn, inte lätt att vara ung och ta fajten mot rasisterna, inte lätt för mig många gånger, trots att jag är gammal. blir vansinnigt upprörd och ledsen och det funkar ju inte i diskussionssammanhang. kram asta!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Välkommen hit och tack för den finaste komplimangen jag fått på länge, att jag får dej känna dej mer välkommen.
      DU ÄR välkommen här! Vårt land vore ett sämre land utan dej.
      Vårt land vore däremot ett sjuhelsikes mkt bättre land om Sd och dess anhängare emigrerade till en öde ö någonstanns där de kunde sitta å vara "svenskar." Med kostymer, järnrör och tork i äggsås eller vad nu de riktiga vikingarna äter.
      Kram på dej.

      Radera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare