fredag 16 november 2012

Ett inlägg som inte handlar om Sd.



Jag är så glad över alla era fina kommentarer, tack alla!!!
Jag ska låta er vila från fler Sverigedemokrat inlägg för nu trots att flera inlägg trängs i mitt huvud och vill ut.
Men jag behöver vila från vreden en stund å ni... ja, ni behöver kanske läsa om nåt annat.

Ikväll har jag jobbat... igen.
Jag har jobbat fasligt mycket det sista. Nu är jag ledig i helgen men Mini skall firas lite på lördag då hon fyller år i nästa vecka och innan dess finns lite att göra.
Här ser ut som en svinstia. Det ligger disk å skräp å smutstvätt å sundertuggade prylar å damm överallt. Vi har inte en handduk kvar att torka oss med, men ingen av handdukarna ligger i smutstvätten så det blir till att gå på jakt imorgon bitti.
Det är helt tydligt att jag är fucking oumbärlig i det här hushållet.

Bilden är från idag. Mini, jag och vovvsingarna gick en lång runda utmed havet under en blek novembersol. Det kändes nästan som vår ute. Jag tycker den är fin... Krokodillmorsan o hennes små bestar. Märta som skulle skydda mej med sitt liv och Gottfrid som skulle pinna iväg hemåt så fort de små benen bar honom om något hotfullt uppstod.
Övar alltid kontakt med Gottfrid. Ingen egentlig linförighet och helt kravlöst, men han ska hålla ögonkontakt några meter för att få godis. Ordet "fot" lägger jag in först när han säkert förstått konceptet.
Han är på många vis mer "mastiffig" än Märta. Han tröttnar fort och han förstår inte vitsen med att göra något intränat om han inte känner för det. Ligga ner ute å bli kall om magen tex... varför då?
Men han är fantastisk med kontaktövningarna och han är nu helt mogen för att börja valpkursen som drar igång om mindre än två veckor. Förmodligen kommer han att vara både störst och äldst... men i huvudet är han fortfarande på många sätt en liten försiktig valp.
Kontakt, lek, belöning och uppmärksamhet är det enda som fungerar på honom.
Jag nejar ibland med sämre effekt än avledning och tar jag i honom (ja, det är ju absolut inte tal om att göra illa) blir han antingen förvirrad eller värre.
Jag tror att jag har hittat en sådan kurs!

Påtal om nåt annat så är jag så himla nöjd över min vinterjacka köpt i år.
Jag var tveksam först för den var rätt dyr och inte helt snygg men DÄR är en kärlek som vuxit fram kan jag säga.
Den är praktisk, rymlig, lagom varm, går ner över rumpetången.
Å mina skitsnygga kängor... ni lägger märke till dom va. Mitt allra käraste palgg (?) just nu.

Nu sovdags. Med hopp om nya läckta skandaler imorgon.

Puss/ Asta

2 kommentarer:

  1. ÄÄÄÄLLskar dina stövlar, din jacka är grymt snygg, dina hundar är hur fina som helst, men DU är bäst!!! Kramar

    SvaraRadera
  2. Alltså fy satan vad fina dina hundar är - nästan så man blir sugen på en!
    Men jag vägrar köpa hund på kennel i det här landet när det finns så många på RSPCA som ingen bryr sig om. Båda mina hundar (hästar nästan) har jag adopterat som valpar och räddat dom från en säker död! Det gör mig nästan lika upprörd som SD kan jag säga - när folk låter sina hundar springa runt och avla av sig och sen vill ingen ta hand om valparna eller ännu värre - man skaffar hund och sen när den inte är valp längre är det inget kul och då överger man den! Sen finns ju idioterna som misshandlar hundarna - dom får ju blodet att fullständigt koka!!

    älskar dina inlägg om SD förresten - jag visste inget om det här förrän jag läste det på din blogg - jag är en trogen aftonbladet-läsare och hade totalt missat allt kaos hemma. Jag är sjukt skadeglad dock och hoppas att det här öppnar ögonen för dom som röstar på SD 'fast dom inte är rasister - dom vill bara värna om var kultur'


    Gillar inte bara inlägg om SD - dina politiska åsikter i allmänhet är väldigt intressanta och du skriver väldigt bra - tycker du ska ge dig in i politiken!
    (fast du får träna lite på att hantera dumhet haha)

    Heja Asta - fortsätt bloggen som du gör - jag kommenterar inte så ofta eftersom det tar typ för evigt att lägga in alla å,ä och ö manuellt efteråt men vill att du ska veta att jag tittar in varje dag och det är en av mina favoritbloggar!

    Kram

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare