söndag 14 oktober 2012

Hur ska vi bemöta ett demokratiskt valt parti?

 

Sverige demokraterna skall rensa rasisterna ut ur partiet.
Vad blir kvar då?
Vill man vara lite elak så kan man säga att misstaget att rensa ut själen och tanken med ett parti har redan Folkpartiet gjort. För X antal år sedan försvann de liberala krafterna och se vad som blev kvar?!
En nissse till partiledare som kommer med det ena verklighetsfrånvända förslaget efter det andra om hur skolan skall fungera bättre och som ivrar på om språktest för invandrare och annat dumt.
Men för all del, minskad rasism och en mer sansad vokabulär är väl aldrig fel.
Problemet är bara att jag inte tror på Jimmie Åkesson.
Han är lika rasistiskt som de mer råbarkade busarna sitt parti, han har bara lite tjusigare yta.

När jag var på fackkurs diskuterades det huruvida ett förbund som vårt kunde samarbeta med Sverige Demokraterna eller inte?
För mej är svaret självklart.
De må vara folkvalda, satta i riksdagen av folket under ett demokratiskt val, men deras partiprogram går stick i stäv med mitt samvete och med mitt yrkes etiska koder som alla sjuksköterskor har att förhålla sej till.
De må vara valda hur mycket som helst, varje sund människa och organisation bör hålla sej borta från allt samarbete med detta parti som så tydligt delar upp människor mellan vi och dom.
Ett parti som i princip vill strypa möjligheten för människor att söka skydd undan krig och förföljelser. Ett parti som anser att samhällets mest utsatta som papperslösa flyktingar inte skall ha rätt till någon som helst vård eller hjälp.
Jag kan inte beblanda mej med den typen av åsikter, jag kan inte köpslå med dem utan att det solkar ner också mej.

Samma diskussion har förts i massmedia ända sedan det stod klart att Sd förmodligen skulle ta sej in i riksdagen. De övriga partierna har inte riktigt vetat hur de skall hantera Sverige demokraterna.
Några har försökt ta debatten, andra har negligerat dem.
Vad som är rätt är svårt att säga.
Genom att debattera med Sd ger man dem ett utrymme till att synas och höras, genom att inte göra det langar vi åt dem offerkoftan och låter deras galenskap stå oemotsagd.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen...
Det finns mycket som gör mej irriterad här i världen.
Många saker och många egenskaper som jag har svårt att tåla, men dumhet hör absolut till det som jag har besvärligast med.
Du må rösta på Sd för att du är rasist, för att du vill röra om i grytan hos etablissemanget eller för att du är så jävla dåligt insatt att du går på flosker... hur som helst är du korkad.
Politiken håller inte. Den är osolidarisk, verklighetsfrånvänd och korkad.
Sverige demokraterna utnyttjar dumma människor och demokrati för sina odemokratiska åsikter och mål.
Du kan aldrig räkna med någon respekt från mej.

Puss/ Asta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare