torsdag 9 augusti 2012

Säga upp sej för kärlekens skull?

Malin Petersson och Johan Persson blev ett par.

Kommunpolitikerna Malin Pettersson (M) och Johan Persson (S) blev kära i varandra och Malin "offrade" jobbet för kärleken. I en intervju med Expressen säger hon att hon fått nya spännande karriärsmöjligheter.

Skulle du kunna offra ditt jobb för kärleken?
Det skulle jag absolut kunna. Arbetsplatser finns det många av men den stora kärleken kommer inte så ofta.
Däremot är jag väldigt osäker på om jag skulle kunna leva med en politisk motståndare.
De här två är dessutom aktiva politiker.
Det fungerar säkert ibörjan när man vill se det vackra hos den andra i allt han gör... men sen?
När realismen och vardagen kommer?
Tveksamt.

Att vara en övertygad socialdemokrat och en övertygad moderat handlar inte bara om hur man känner inför olika politiska ställningstaganden och beslut. Det handlar minst lika mycket om hur man ser på människor, samhället och livet.
Inställningen till svagheter och styrkor, vilken tro man har på samhällsmedborgare osv.
Jag å min make är båda  socialdemokrater men kan lik förbannat tjafsa om politk, trots att vi i grunden har samma värderingar.

Jag säger inte att det inte går...
Jag säger inte att "lika barn alltid leka bäst" men precis som när man väljer att skaffa en partner från en helt annan kultur på något annat sätt så gör man det MER besvärligt för sej.
Precis som om man är sprungna ur olika världsdelar med olika religioner, som om man har väldigt stor åldersskillnad, som när den ena kommer från enkla förhållanden och den andra från rika osv.
På film blir alltid sådana kärleksrelationer extra heta, mer äkta, men på riktigt knackar vardagen på förr el senare...

Eller hur tänker ni???

Jag önskar kärleksparet från Kalmar lycka till ändå.

Puss/ Asta

12 kommentarer:

  1. Jag tror som du att det är viktigt att man delar någon slags grundsyn på människor och livet för att det ska fungera i längden. Självklart finns de förhållanden som klarar sig utan detta men de är inte många skulle jag tro...
    /Helena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helena. Ja men precis... när förälskelsen lagt sej måste det vara besvärligt att se på världen så olika. Kram

      Radera
  2. Eftersom Johan kommer härifrån Byhåla så känner jag till mer om detta.
    Jodå, det är stora rubriker i tidningen idag o även på Barometern på nätet. Att det snart höjs röster för att det var HON som avgick o inte han. Nu är det ju lättare att för henne att flytta på sig än Johan då han är kommunalråd i Kalmar. Att hitta efterträdare till honom är svårare än till henne kan jag tänka mig. Har läst flera storys om såna förhållande o det verkar gå bra. Det är ju viktigt att lämna jobbet utanför dörren när man kommer hem, det gäller ALLA jobb !!
    F ö fattar jag inte ståhejet runt det hela överhuvudtaget. Det blev ramaskri utan dess like i Kalmar när det kom ut, de krävde nästan avrättning offentligt av bägge 2... Vem orkar bry sig om deras kärleksförehavande?? Jag har nog med mitt liv.
    Ha en bra dag!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lena. Fast att vara politiker är ju inget "vanligt jobb", de drivs ju av en vilja att förändra samhället och en ideologi kring hur de ser på... arbetslösa,sjuka,rika, miljön, skatter, sjukvård, barnomsorg, skola, demokrati, försvaret, marknaden, bistånd... ja allt... LIVET.
      Å då måste det på sikt vara svårt att leva med någon som ser världen så tvärtom.
      Funkar det? Ja då är det väl bara att gratulera, all kärlek är vacker. Kram

      Radera
  3. Tycker bara att det är lustigt att det var hon som slutar...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Annanas. Tja, jag vet inget om det där. Det står i artikeln att hon funderat på att sluta ändå och att hon fått nya spännande möjligheter så det KAN ju vara därför. Men visst, ofta är det kvinnan som går. Kram

      Radera
  4. Jag tror man övervinnar allt sånt med kärlek och en hel del vilja att kompromissa. Jag tror inte alltid att lika barn leka bäst, men man kanske har bättre förutsättningar om man inte är totala motsatser..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej romantikern. Ja men det är väl härligt att det finns sådana... inte bara gamla blasé tanter som jag. Säkert har det med kompromissvilja hos båda att göra, jag bara tänker att en M och en S ser världen i vitt skilda ljus?! Vi önskar dem lycka till i allafall eller hur?! Kram

      Radera
  5. Håller helt med dig.
    Jag tycker det är vilken grundläggande människorsyn man har som gör vilket parti, eller snarare vilket håll (vänster/höger) man dras till.
    Jag skulle aldrig någonsin kunna vara tillsammans med en blå.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Morwen, nä men typ så. Det handlar inte om att "alltid diskutera politik" som hur man ser världen, människan, tillgångar å problem. Tack för din titt. Kram Asta

      Radera
  6. Jag skulle ha mycket svårt för att leva med någon som har helt andra värderingar än jag - oavsett det gäller politik, kultur eller religion. Tycka om och respektera eller attraheras av, ja. Men älska? Och dela livet med? NjaaEEEEE, nej.

    Kramen A!

    SvaraRadera
  7. Nu är de ju så att alla partier vill samma sak. Att Sverige ska gå bättre, att vi som bor här ska ha det bättre. Det enda som skiljer det åt är tillvägagångssättet. Tänk om dom GEMENSAMT kunde komma fram till en lösning som både M o S kna acceptera o föra det till Riksnivå?? Det vore nåt !! Å att det vad HON som avgick kan jag säga beror på att Johan är en omåttligt populär kommunalråd i Kalmar som ingen varken vill-kan el törs flytta på än.

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare