fredag 6 juli 2012

Men é dom inte för goa...



Först en liten språkpalör...

(M) Vi står för arbetslinjen= Den som är arbetslös eller sjuk skall straffas.

(Fp) Vi vill ha en flexiblare arbetsmarknad = Det ska bli lättare för arbetsgivaren att göra sej av med människor de finner obekväma av olika anledningar. (Kanske för att de ifrågasätter, vabar eller är sjuka ofta.)

(C) Ingångslönerna skall sänkas och LAS luckras upp för ungdomarnas skull = Vi försöker ta politiskt självmord.

Jag har sett det jag kunnat/ hunnit från Almedalsveckan.
Intressant, nåt år, förslagsvis sommaren 2014 vill jag vara på plats och se det IRL.
Undra om jag kan beställa redan nu?
Valår är ju lite för en politiskt intresserad vad OS är för sportnörden.
Att få vara mitt i... särskilt om vindarna verkar blåsa åt rätt håll... vore fantastiskt roligt.
Å Gotland i sej är ju väldigt vackert.

Min pappa bodde faktiskt på Gotland under ett gäng år och jag var där några gånger... tre-fyra-fem... å hälsade på honom.
Starkaste minnet är dock hans fruktansvärda fru. :)
Nej, usch det var styggt sagt men hon gillade inte mej heller, eller gillade väl snarare inte att min far haft ett liv före henne.
(Nu tredje gången gillt som gift har min pappa hittat den finaste och goaste kvinna någon man el styvdotter kan önska sej.)
Hur som helst minns jag Visby som en nästan sydeuropeisk plats. Vattnet, murarna, små gränder, mysiga krogar. Jag minns att vi hyrde cyklar jag å min då blivande make.
Jag minns Klintehamn som väldigt vackert och lummigt.
Raukarna å stränderna har jag dessvärre inte sett men det kanske jag hinner med vid sidan av politikerna då.

Påtal om politiken igen... Ulf Adolfsson sa en rolig sak igår.
"Det mest spännande ska bli när sossarna går från stumfilm till talfilm."Då log till och med jag lite. Har alltid gillat honom på nåt vis även om jag inte gillar hans åsikter.
Hans fru däremot... inte lika kul va?
Lotta Grönvall, socialdemokratisk skribent, syntes oxå i tv... med vänner som hon behöver sossarna inga fiender. Jag gillar hennes utseende, hennes lugna utstrålning, hennes dialekt... men hon säger ta me fan aldrig något positivt om eller för sitt parti.

Jaha, nu regnar det igen.

Puss/ Asta

4 kommentarer:

  1. Jag är ju, lite lojt, politiskt intrsserad, men orkar inte hänga med. Blev dock full i skratt igår när Jan Björklund intervjuades om att Fp backar när de gäller A-kasseavgifterna, Fp vill återgå till att de ska kosta lika mycket oavsett vilket jobb du har. När journalisten då frågar om det var fel av Alliansen att införa differentierade avgifter kommer ett fantastiskt politikersvar. "Om det fungerat hade det varit rätt att införa dem..." Hahahaha, men nu var det ju så att DET INTE FUNGERADE!

    Och det där om att turordningen vid uppsägningar inte ska gå på anställningstid utan på kompetens, vem är det som beslutar om vem som är kompetentare än någon annan? Det förslaget bygger ju redan från början på arbetsgivarens godtycklighet, hur löljigt som helst!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Freja. Ja han är rolig nästan jämt den lilla filuren Björklund.
      Han är bra som fan!Honom ska Fp behålla... då kommer de nämligen sjunka som en sten till valet :)

      Radera
  2. Jag har varit på almedahlsveckan en endaste gång. Och då var jag 19 och ägnade veckan åt att supa och...ja, det andra... Man kanske borde åka igen i vuxnare ålder.

    Jag läste ditt inlägg om bloggtroll - mkt bra. Ville bara säga att jag tycker din stil när du kommenterar och har en avsikt som skiljer sig från bloggarens är mycket bra och respektfull. Så du vet. Go'kväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åsa.Åhh vad glad jag blev över din komplimang. Att jag är respektfull.
      Tack fina.

      Radera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare