lördag 2 juni 2012

Mer om jämställdhet.Å om sex.



Oj, liiiiite grann hettade det till i jämställdhetsinläggets kommentarer ändå.
Kul!
Jag hoppas ingen som läste mitt inlägg tog det som att jag förnekar att det finns en lång bit kvar att gå och mycket som måste göras.
Allt för många flickor och kvinnor har sargad självkänsla och ett bräckligt självförtroende.
De flesta av oss tänker elaka tankar om oss själva, vår kropp och vår förmåga många, måååånga, måååååånga gånger om dagen.
Jag känner knappt någon kvinna som inte varit med om män som tagit sej friheter.
Om det sedan är fullbordade våldtäkter, en efterhängsen klängig "beundrare" på krogen eller en hand på låret/ tutten/ rumpan "på skoj" varierar. Själv har jag varit med om allt sammans. Det sistnämnda många gånger.
Var någonstans går gränsen mellan vad som kan anses som oskyldigt flirtande eller ett skämt till ett faktiskt trakasseri?! Tja, jag vet inte...

Inte för att det på något sätt rättfärdigar män men har ni tänkt på att det finns sexuella områden där kvinnor har mer friheter än vad män har?
Var och varannan kvinna äger väl en sexleksak idag? En massagestav eller någon form av stimulerare.
Det är ingenting konstigt, jag skulle kunna prata med vem som helst om det. Jag gömmer den inte särskilt väl.
Men om en karl hade ett sexuellt hjälpmedel blir det genast märkligare eller hur?
För handen upp på alla er män som äger en "lösfitta" i temosformat som ligger öppet och skräpar på sängbordet där hemma!
Inte samma sak av någon anledning även om jag personligen inte skulle bry mej om min make skaffade en.
Samma sak med äldre kvinnor som åker till Gambia eller nåt annat afrikanskt land för ett litet semesteräventyr med en ung, fast, vacker och viril inhemsk pojkspoling på dryga 20.
Vi kanske fnissar och fnyser lite förfärat men reagerar inte alls med samma avsky som när blekfeta europeer åker till Thailand för lite unga kvinnor.
För egentligen handlar det väl om samma sak. Den rika människan som utnyttjar den fattiga.
Tänk hur vi kvinnor talar om våra män och vårt sexliv ihop med nära väninnor... eller inte så nära väninnor om vi är berusade? Tänk om våra män hade en aning om vad vi säger och hur?!
Jag tror inte alls att män bjussar lika mycket på information av privat karaktär.

Ovanstående exempel är märkliga.
Det är konstiga avarter, för fortfarande är det så, till och med i Sverige (även om vi kommit så mycket längre än många andra länder) att kvinnans sexualitet är mer smusslande, fulare än mäns.
Sexuellt hungriga kvinnor anses som slampiga medan män som erfarna.

Kommentarer på detta?!

Puss/ Asta

1 kommentar:

  1. NU har jag läst dina senaste inlägg!! Och jag funderar lite över hur jag ser på genus, på debatten och på jämlikhet!

    Jag tillhör nog dem som INTE blandar ihop genus med jämlikhet. Jämlikhet för mig handlar om lika lön för lika arbete, för likvärdig behandling oavsett etnicitet, sexuelläggning, med födda funktionshinder, religion och kön. DET är jämlikhet. Att allas värde värderas lika högt. Och att alla får jobba utifrån de förutsättningar livet givit dem. Och att det värderas lika högt. Återigen.

    Genus - är något annat - för mig. Jag tänker nog mycket i genustermer. Omedvetet. För jag utgår alltid från MÄNNISKAN. Oavsett ovan nämnda 'indelningar' . Jag förstår inte att man tror att materiella saker kan styra vem vi blir, för även om man inom hemmets fyra väggar uppfostrar barnet/barnen på ETT sätt, måste man samexistera med resten av världen. Vi är ingen egen bubbla. Ingen kan isolera sig helt från omvärlden.

    Alltså. Om jag undviker att ge mitt barn levande föda/rosa kläder/MC Donalds mat kan det vara lovvärt. Absolut. MEN. Jag sätter mig emot de fundamentalister - i alla former - som intalar sina barn att ENBART deras sätt är det ända rätta. Och alla andra fel. DET föder inte respekt, förståelse för andra. Utan leder till en annan, obehaglig form av en outtalad, men eftersträvansvärd, elitism. B och L vet varför vi gör som vi gör hemma. Men de får också veta att andra kanske gör på annat sätt - värderar andra saker högre. Och att det kan vara lika rätt. Att bära rosa. Att kallas hen. Att inte äta blomkål. Eller vad det nu månde vara.

    Apropå sexualitet. Jag tycker det är lika äckligt med män som utnyttjar kvinnor i andra länder som det är med kvinnor som åker iväg. Sex och kärlek mellan vuxna är ALLTID ok - oavsett ålder, kön eller antal med mera. MEN: Här handlar det om att köpa en annan människa. Att utnyttja en maktposition. Och det äcklar mig. Dessvärre. Oavsett om det är en man som gör det eller en kvinna.

    Phuuuuu - lång kommentar. Ber om ursäkt!!

    Kramar

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare