torsdag 29 mars 2012

Märkligheter med min familj



♥ Pratar för Märta med annan röst och sedan svarar henne med min.
Ibland kan vi ha långa konversationer.
Märta tycker mkt om att säga "faktiskt." Hon har oxå väldigt höga tankar om sej själv.

♥ Jag "räddar" spindlar som jag hittar på dumma ställen i huset och lägger ut dem om det är gott väder.
Annars lägger jag försiktigt ner dem i nån krukväxt.
♥ Jag hjälper åtskilliga daggmaskar om sommaren oxå från farliga vattenpölar till säkrare mark. 

♥ Jag å Mini spelar säkert Mazi-Yatzy igenomsnitt 10 ggr per dag.

♥ Då brukar jag tala med "sportkommentator röst" vilket gör Mini till en början full i skratt å senare in i spelet helt tokig. Jag kommenterar allt hon gör...

♥ Min make anser att det är konstigt att någon som helt saknar empati för sjuka människor kan arbeta som sjuksköterska. Han förstår inte vaad jag menar när jag säger att jag "på tredje dagen helt saknar empati för simulanter." När JAG är sjuk oroar sej maken inte speciellt mkt för mej heller... mer för att han själv ska bli smittad. Han ligger ofta kvidande i soffan inför ev bakterier som kanske i detta NU attackerar honom.

♥ Hunden har högre status i familjen hos mor i huset än vad maken har.
Maken vet om det. Hunden vet om det. Alla veet egentligen om det.

♥ Jag bestämmer över 80% av alla beslut som tas av vuxna i det här huset. Av de besluten skiter jag egentligen i 70%. Maken beslutar allt som egentligen är viktigt. Det har han tagit eget mandat på.
Det är stor skillnad på att få besluta vilken färg gardinerna ska ha mot om vi ska skaffa en valp till innan Märta blir för gammal.

♥ Lediga dagar äter vi ofta frukost kring kl 13-14 på dagarna.
Alla är långsovare....även djuren. Jag håller ofta på att försova mej till kvällspasset.

♥ Vi är i grunden alla lata här å jag vet inga andra som kan ha så himla stökigt o dammigt å ändå lugnt sitta å roa sej med sina datorer/ telefoner.

♥ För att vara så slarviga har vi en minutiös ordning i diskmaskinen. Ve den som blandar besticken tex.

♥ Toaletterna luktar ofta kiss. Trots att det finns EN person i detta hushåll som kan orsaka kiss på golvet är inte han som städar toaletterna. Någon överskattar rejält sin utrustning.

♥ Min make är inte mycket för promenader. Jag lyckas tvinga med honom några enstaka gånger om året. I övrigt rör han sej ingenting på sin fritid å då menar jag ingenting! Han tar bilen om han så ska 500 meter.

♥ I denna familjen blir man kollektivt hånad som "värdelös" om man råkar koka äggen 20 sekunder för länge. Det är oftast jag som gör den fadäsen.

♥ När Mini var 12-13 år ville hon ALDRIG spendera tid med sin mamma. Vi sågs aldrig. Vi pratade aldrig. Tillslut fick jag tvinga henne till 2 timmars umgängestid per vecka. Schemalägga. Lockade med roligheter som filmmys, shopping mm men det var alltid en kamp.
Nu piper hon varje kväll när jag vill lägga mej efter 3 timmars spel å prat "Men vill du inte vaaara med din dotter?! Vad är du för en mamma egentligen?!"

♥ Alla mina barn är Socialdemokrater. Alla mina barn älskar Frölunda... utom den äldsta som är helt ointresserad. Alla älskar Winnerbäck. Måste säga att jag är rätt så bra på hjärntvätt.
Men som min far säger... med tanke på den bristande diciplin jag har på min familj (å djur) så brister jag en smula i auktoritet.
Låter mycket... bits lite.

Har ni några märkligheter i er familj?

Puss/Asta

5 kommentarer:

  1. Märkligheter, de är så många att lista, så jag avstår, men samtidigt är det nog de konstigheterna som gör oss till vår familj ;)

    SvaraRadera
  2. Heelt normala. Absolut helt normala. Bortsett från äggen. Jag kan koka ägg lätt i 40 minuter utan att Pluto bryr sig. ,KAN bero på att han inte äter ägg.

    =D

    SvaraRadera
  3. "vet inga andra som kan ha så himla stökigt o dammigt å ändå lugnt sitta å roa sej med sina datorer/ telefoner." VI, Vi, viiiiii kan oxå det.... I helgen ska vi städa, det är nästan två månader sen sist... 6 städningar per år är ändå lite i överkant tycker jag... Det kanske är vår familjs "underlighet", fast jag vill hävda att vi är helt normala!

    SvaraRadera
  4. Fasst jag är ju inte socialdemokrat :)

    SvaraRadera
  5. Jodå, jag pratar oxå med min lilla Sockerpärla med annan röst o svarar åt henne :)Jag är ju bara bonusmatte men iaf. När husse var här i ons kväll o han gick i tors morse iddes hon inte ens lyfta på ögonlocket för att se vart han tog vägen. Så jag är nog godkänd som matte där tror jag.. :D
    Barn gör allt för att man ska få dåligt samvete även om dom nästan är halvvuxna :)
    Men hu vale för spindlar o daggmaskar... :(
    Ha en bra fredag!!

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare